ZEG MAAR MARC
Boek over het leven van Marc Van Wiemeersch.
Vanaf nu te koop!
Koop hier


100% VOOR 2 GOEDE DOELEN


Kom op tegen Kanker
50% van de winst gaat naar de 1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker. De opbrengst gaat elk jaar naar wetenschappelijk kankeronderzoek.  Aan deze tocht nemen Marc en zijn fietsmakkers met vier teams deel.
(Het startgeld hiervoor bedraagt 22.000 euro.)
Levensloop
De andere 50% van de winst gaat naar Levensloop. Levensloop is een feestelijk evenement voor alle leeftijden. Het draait helemaal rond solidariteit en fondsenwerving voor de strijd tegen kanker. Teams lossen elkaar 24 uur lang af, tijdens een estafette rond een parcours. Hiervoor laten ze zich sponsoren.

QUOTES UIT HET BOEK


Voor een ondernemer zoals Marc werk ik graag en met plezier. Hij is empathisch, weet wat hij wil en geeft je tegelijkertijd een bijna blind vertrouwen. Dat vertrouwen en de correcte manier van werken maakt dat ik het beste van mezelf geef. En daar ben ik zeker niet de enige in. Daarom is Marc als mens, people manager en ondernemer een niet te onderschatten voorbeeld.

Herman Verbruggen, acteur
Wat ik bijzonder in hem apprecieer, is dat ik altijd op hem kan rekenen. Hij is oprecht en maakt van dienen geen verdienen. De mentaliteit om te bluv’n goan is niet alleen het motto van Club, maar ook dat van hem …

Willy Wellens, vriend en oud-speler Club Brugge
Marc is één van de meest positief ingestelde leden van onze coöperatieve. Hij is bereid zijn sterktes in te brengen om zo de Meno Group te laten groeien. Hij laat de zon ook voor anderen schijnen, wat in een zakelijke omgeving niet altijd zo evident is. In vergaderingen is Marc veeleer discreet. Hij luistert naar anderen, maar heeft wel een duidelijke mening als ernaar wordt gevraagd. Een verrijking voor onze groep!


Daniël van Cauteren, CEO Meno Group


Over het boek


Marc Van Wiemeersch valt niet in één hokje te duwen. Eerst en vooral is hij zoon, echtgenoot, vader en grootvader, maar daarnaast ook volbloedondernemer.
Voorts is hij een fervent sporter én Club Brugge-supporter. Die actief/passief- opdeling kun je ook op muzikaal gebied doortrekken. Hij speelt zelf een aantal blaasinstrumenten, maar houdt ook van concerten en taptoes. Bovendien is hij een sociaal dier pur sang. Marc haalt zijn energie uit mensen. Zijn engagementen zijn dan ook niet op de vingers van twee handen te tellen.

Waren al die facetten al aanwezig bij de kleine Marc? Of zijn ze gaandeweg gegroeid? Uit welk nest komt hij? Waarom begon hij zijn eigen zaak? Hoe raakte hij binnen in het spelershome van Club Brugge? En wat beweegt hem om jaar in jaar uit energie- en tijdvretende opendeurdagen te organiseren?

Hij deelt ook met de lezer wat hem spijt. Welke zijn drijfveren zijn. En hoe hij moeilijke momenten, zoals de winkelbrand en prostaatkanker, te boven kwam.

Laat dit alvast duidelijk zijn. Marc blijft niet bij de pakken zitten. Nie neuten, nie pleujen. Voortdoen. Blijven gaan. Hij is een doener. Een durver ook. En een denker. Al bepaalt zijn gevoel toch veel van zijn acties.

Zijn verhaal is doorspekt met rake getuigenissen en anekdotes. Met zijn moeder op ronde om gasflessen te leveren. Zijn hooggespannen zenuwen wanneer hij als twaalfjarige op een wedstrijd een lied van zijn idool Marc Dex zingt. Zijn onzekerheid als hij in dancing Tijl de vrouw van zijn leven ontmoet. Zijn extreem verkrampte lijf tijdens de 1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker, waardoor hij niet meer van zijn fiets raakte. Daardoor krijgt u als lezer een unieke inkijk in Marcs hoofd én hart.

Waarom dit boek?


Waarom een boek laten schrijven over mijn vader?
 
Omdat hij een zeer atypische persoonlijkheid heeft; dynamisch, charismatisch, sociaal gedreven, competitief, eigenzinnig, ondernemend…

Geld of winstbejag was nooit een drijfveer, mensen samen brengen des te meer. Zijn grootste waardemeter is dan ook het aantal mensen die gemobiliseerd worden. Altijd bezig, nooit stil zitten, ook al was stil staan ook soms eens de aangewezen optie.
Het is het soort figuur die zaken en mensen in beweging brengt en weet hoe hij wil dat ze bewegen.


Het is dan ook niet eenvoudig om in zijn voetsporen te lopen en hetgeen hij heeft uitgebouwd verder te zetten. Zijn aanpak creëert verwachtingen die ik niet helemaal zal inlossen omdat ik een andere manier van aanpakken heb, eerder rationeel en pragmatisch, maar met dezelfde zin voor ondernemen.
"Gewoon blijven" draag ik zeker mee als gouden advies. Ik ben minder sociaal gedreven als hem en toch geloof ik nog sterker in de kracht van samen werken en de meerwaarde van diversiteit.
Mijn levensmotto is dan ook: “alleen ga je sneller, maar samen kom je verder”.

 
Sinds de geboorte van mijn eerste zoon Fons, is onze band versterkt. Jef, mijn tweede zoon, heeft daar nog een schepje bovenop gedaan.
Het gemis van mijn vader in mijn jeugd compenseert hij meer dan ooit verwacht met zijn kleinzonen.
Onze tegenstrijdige karaktereigenschappen zorgden geregeld voor onbegrip; de laatste jaren kantelt dit naar complementaire resultaten dankzij onze verschillende visies.
Het boek van zijn leven brengt ons zeker nog dichter samen.

Mag het boek een inspiratie zijn voor iedereen om niet stil te blijven zitten en vooral te doen!
Koen Van Wiemeersch


Laden
Laden